Noëlle Rienks

20 jaar - vwo- atheneum

0
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Noëlle Rienks (20 jaar)

? stemmen

De Bergtrip

De Bergtrip
Het begon allemaal een maand terug ik kreeg een brief met daar in de tekst dat mijn vader is gezien op de Mount Everest, hij is al meer een maand vermist. Ik moet er wel bij vertellen dat mijn familie bestaat uit ervaren bergbeklimmers. Mijn vader zou de eerste man zijn die ooit de Mount Everest heeft beklommen. Maar het is al meer dan een maand geleden dat mijn vader is vertrokken. Het was een maand vol met angst en spanning ik heb al een paar keer meegemaakt dat ik midden in de nacht wakker werd en mijn T-shirt droop van het zweet. Gisteren kreeg ik een brief van Mount express, dat is het bedrijf die mijn vader z’n klimtocht sponsort. Met het nieuws dat mijn vader is gezien. “Ryan slaapkop kom je bed uit” Slaperig doe ik mijn ogen open en kijk recht in de ogen van Layla Mitchell oftewel mijn vriendin. Ze trekt de deken van mijn bed en duwt de gordijnen open. Het felle zonlicht schijnt recht in mijn ogen. Ik zie mijn koffer in de hoek van de kamer staan, ik was het helemaal vergeten om tegen Layla te zeggen dat ik vanmiddag een vlucht naar Amerika neem om mijn vader te zoeken. Ehm, kom eens even zitten? ik schuif een stoel naar haar toe. Vanmiddag ga ik naar Amerika toe om mijn vader te zoeken in een keer komt alles uit mijn mond. Eerst kijkt ze verbaast en begint dan zacht te lachen. Wat valt er te lachen? zeg ik verbaast. Wat zou ik nou voor een goede vriendin zijn als ik met je mee ging naar Amerika. Ze pakt haar tas en haalt er drie vliegtickets uit. Wij zijn maar met z’n tweeën? Zeg ik verbaast. Klopt maar wat als je beste vriend genaamd Jack meegaat ineens stormt jack binnen met hun koffers.Met mijn beste vriend en mijn vriendin in een vliegtuig dit word een lange vlucht.

Jij moet Ryan zijn? Ik kijk recht in de ogen van een oude meneer met een grote snor. Ik ben trouwens Bert de directeur van Mount express. Hij geeft mij een stevige handdruk en een knipoog. En wie is die lieftallige dame hij wijst naar Layla “ik ben Layla en dat is Jack” vervolgens wijst ze richting Jack. Komen jullie allemaal even zitten ik heb slecht nieuws voor jullie “meneer Rose, jou vader zit erg dicht bij de top maar er wordt een grote sneeuwstorm verwacht’ Er viel een diepe stilte mijn hersenen begonnen op volle toeren te draaien. Kunnen we hem niet waarschuwen? Vraagt jack. We hebben hem al gewaarschuwd en mijn mannen houden hem in de gaten. Ineens gaat alles een beetje om me heen draaien. Ik moet hier weg tolt er door mijn hooft. Dit was niet precies wat ik verwachtte ik hoopte meer op een ontmoeting met mijn vader een stevige knuffel en dat hij daarna al zijn spannende verhalen ging vertellen. S ’nachts schiet ik ineens wakker om mij heen hoor ik allemaal geschreeuw zachtjes schud ik Layla wakker samen lopen we naar de controle kamer.Ik kijk in het ernstige gezicht van Bert ”Je vader zit vast door de sneeuwstorm”
Ik voel de arm van Layla om me heen slaan….
Voor de laatste keer check ik mijn rugtas, ineens voel ik een vinger tegen mijn rug prikken. In de deuropening staan Layla en Jack met een glimlach zeggen ze tegelijk we laten je niet alleen gaan. Voor ons staat de helikopter om ons naar mijn vader te brengen hij zou namelijk al op de top zijn geweest maar de terug weg overvallen te zijn door een lawine. Bert geeft me nog zijn laatste tip neem dit mee jongen het is het medicijn tegen longoedeem. Dat is een ziekte als je erg hoog in de bergen bent. Met een trillende stem vraag ik mijn laatste vraag Hoelang, .. hoelang kan je zonder medicijn? hooguit 5 uur antwoord Bert.
Met z’n drieën vliegen we naar mijn vader toe.
Ik geef een knipoog naar de piloot van de helikopter. Volgens hem moeten we nog een half uur lopen en dan zijn we er. Hij had gelijk ik zag voor mij een kuil met daaruit stekend een vlag de nood vlag. Papa!!! schreeuw ik dan hoor ik een schreeuw vanuit de kuil.
Ik kijk naar beneden en zie mijn vader liggen het plan ging als volgt jack zou als eerst naar beneden gaan en daarna ik Layla zou boven wachten. Het plan ging erg soepel Jack was al snel op de bodem van de kuil. En ik ook ik gaf mijn vader een knuffel ,er druppelde een paar tranen uit mijn ooghoek. Ineens begint Layla te schreeuwen dat de pin die ons niet meer kan houden. Snel maak ik mijn vader aan het touw vast en begin ik te klimmen.
”BAMM” de pin gaat langzaam uit de grond Layla trekt en houd het touw vast. In de lucht bungelen we alle drie langzaam zegt jack “de pin haalt het niet wij zijn te zwaar samen, Snij mij door’ Wat nooit!! schreeuw ik als ik val dan samen met jou vertel Lisa en mijn familie dat ik van hun hou en Ryan jij bent de allerbeste vriend die ik kon wensen. Vanuit zijn zak trok hij zijn zakmes tevoorschijn neee gilde ik Layla begon keihard te huilen. Jij bent mijn allerbeste vriend waren mijn laatste woorden tegen hem. Ik hoorde het geritsel van het touw dat doormidden werd gesneden. Met daarop volgend een zachte gil en een plof. Layla trok ons omhoog en we hadden met z’n allen een groepsknuffel. Na dit grote avontuur besefte ik hoe belangrijk vrienden en familie voor mij zijn.

Ontwerp door Willem Verweijen