Eva van Woerkum

21 jaar - Havo/Vwo

40
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Eva van Woerkum (21 jaar)

? stemmen

De toekomst is al zo dichtbij

De toekomst, de tijd wanneer ik ouder ben. Wanneer ik mijn eigen beslissingen maak. Dan volg ik mijn hart en bewandel het pad. Het pad van de toekomst, want daar wil ik heen.

In de toekomst zal ik zonder enkele aarzeling mijn dromen achterna gaan. Doen wat ik zelf wil. Want nu zit ik opgesloten in een lichaam vol verandering. Een lichaam vol verdriet. Een lichaam die niet verder wil, maar dat zien andere niet. Vanbinnen dwalen vele emoties. Vreugde en pijn. Ik zou zo graag mezelf willen zijn. Vol onzekerheid. Mezelf afvragend of ik het wel red. Of ik die stap naar de toekomst ooit wel zet.

In mijn hoofd malen zo veel vragen. Ben ik wel een goed mens? Zal ik ook de toekomst betreden? En hoe zal ik dan zijn? Welk beroep wordt perfect voor mij en waar verhuis ik naartoe? Zal ik deze vrienden houden? Of raak ik ze kwijt?

Iedereen gaat op een dag zijn eigen weg. De weg naar de perfecte toekomst voor zichzelf. Maar zou ik ook die perfecte toekomst krijgen? Ben ik wel slim genoeg om te worden wat ik wil?

Ik ben bang, bang voor de toekomst. Maar tegelijkertijd kan ik ook niet wachten tot hij er is. Morgen zal al de toekomst zijn, maar niet die waar ik voor vrees. Al komt de echte toekomst wel steeds dichterbij. Ik wil nog zo graag jong blijven. Vrolijk en onbevreesd. Maar dat is niet voor eeuwig.

Word ik ooit succesvol of schooi ik later voor mijn geld? De toekomst zal het tonen, maar die is er nu nog niet.

Nu zit ik nog dagen te studeren en ben ik nog in de puberteit, maar wanneer is dat eigenlijk afgelopen? Het duurt al zo’n eeuwigheid.

Zoekend naar de toekomst die je wilt. Daar ben je al mee bezig vanaf je eerste dag. Je bent zoals je bent en dat maakt je als de toekomstige jij.
Ik wil zo graag weten hoe ik in de toekomst zal zijn, maar misschien moet ik maar gewoon afwachten. Het duurt vast niet zo lang meer. Morgen is al weer een nieuwe dag. Nieuwe kansen en een nieuwe start. De toekomst komt steeds dichterbij. Je hoort er niet bang voor te zijn. Het komt zoals het komt en je wordt zoals je hoort te zijn. Sta er niet teveel bij stil, want ooit zal je gelukkig zijn.

Ontwerp door Willem Verweijen