Noud van den Berg

20 jaar - vwo

0
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Noud van den Berg (20 jaar)

? stemmen

Diep, Diep in het bos

Maartje werd s ‘morgens wakker van een vreemd geluid. Het was haar moeder die gilde dat ze moest opstaan om naar school te gaan ”MAARTJE JE BENT WEER BIJNA TE LAAT, DAT WORDT DE DERDE KEER DEZE MAAND!”
Maartje stond (zonder enig idee van welke dag het was) op. Ze kwam beneden en keek op de scheur kalender: zaterdag 1 november, ze vertelde het tegen haar moeder en dook meteen haar bed weer in totdat ze ineens een luid gerommel hoorde.
Ze keek op de straat en zag daar een oude Willy jeep staan. Ze vond het zelf wel cool want ze dacht dat het haar cadeau was voor haar verjaardag van morgen, ze werdt 14 jaar oud.
Maar dat was niet het geval want toen ze beneden kwam zag ze haar vader in paniek met haar moeder in gesprek. Haar vader was twee jaar weg geweest naar Afghanistan omdat hij in het leger zit. Haar vader zei tegen haar zonder haar een knuffel te geven of wat dan ook maar hij zei dat ze snel haar spullen moest pakken en ze moesten vluchten naar het noorden.
Maartje vroeg nog waarom maar haar vader antwoorde met “Geen gemaar pak gewoon je spullen want we moeten gaan, het is nu of nooit! ” Maartje ging snel naar boven en dacht nog even heel snel na wat ze nou allemaal mee zou nemen maar voordat ze had besloten of ze dat ene rokje mee nam of niet riep haar vader al dat ze op moesten schieten.
Toen iedereen ingepakt had vertrokken ze naar het noorden en gingen eerst naar een tankstation. Waarom? Om even wat jerrycan’s met benzine te vullen en natuurlijk om even wat te eten bij de Mac Drek© te halen. Oké nu dat we die American classic hebben weg gewerkt gaan we weer snel verder.
Ze gingen de snelweg op, tot ze bij een stoplicht kwamen. ‘Wat staat er aan de overkant van de weg?’ zegt Maartje. Maar toen vader keek stond er niks, ‘Maartje doe niet zo gek en houd asjeblieft gewoon je mond’. Maartje ging maar even iets lezen dus ze pakte haar boek en ging lekker liggen op het matras dat op de achterkant van de Jeep lag.Uiteindelijk viel ze in slaap om wakker te worden met enorme hoofdpijn.
Ze stond op en keek om haar heen, in de verte zag ze een licht. Ze begon naar het licht to te lopen maar toen ze twee stappen had gezet hoorde ze een harde knal en zag een enorme vuurbal waar eerst dat kleine lichtje was. Ze liep naar de dichtstbijzijnde boom en ging zitten, ze dacht: ‘waarom ben ik in dit bos en wat was die explosie?’ Ze besloot om te gaan kijken op de plek van het lichtje. Toen ze op de helft was begon ze honger te krijgen maar ze moest waarschijnelijk nog een kilometer of twee. De honger werd erger en erger, ze zag een paar paddestoelen staan maar besloot het toch niet te doen. Toen ze bij het vuur aankwam zag ze dat het een jeep was. Ze dacht dat het niet waar kon zijn en toen ze zich omdraaide zag ze haar vader aan de boom hangen, vastgespiesd door een metalen stang. Ze barsten in huilen uit maar de honger werd haar te veel. Ze deed het onmenselijke en begon te eten tot er niks meer over was dan een paar botten om aan te kluifen. Ze vond het zo

Ontwerp door Willem Verweijen