Bart Koster

20 jaar - Havo

2
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Bart Koster (20 jaar)

? stemmen

Elektroman

18 december 2121
“Wat doe ik hier. Waar ben ik? Het lijkt wel op de gevangenis,” denkt Fernando bij zichzelf hardop. “Wat is er gebeurd?” Ah, daar komt een vrouw aan. Volgens mij ken ik haar, maar ik weet het niet zeker. “Hallo Fernando,” zegt het meisje vriendelijk “Ken je me nog?” Fernando schudt zijn hoofd. “Ik ben Feline,” zegt het meisje, “Ik ben je dochter, weet je dat niet meer!?” Fernando schudt weer zijn hoofd. Toen was het even stil in de gevangenis. “Weet je eigenlijk wel wat er gebeurd is?” vraagt het meisje dan opeens. Fernando’s ogen worden groot van schrik: “Weet jij wat er gebeurd is!? Ik weet dat niet,” zegt Fernando verdrietig. “Ik zal het je vertellen,” zei het meisje. “Je ging naar je werk, ik zag je voor het kantorencomplex staan, maar opeens pakte een man, genaamd Slenderman, je vast en veranderde je ziel in een slecht persoon. Slenderman was meteen weg en jij stond daar maar, met een ziel die klaar was om te doden… Toen je je werk in ging wachtte je de mensen op bij het koffiezetapparaat, je doodde wel tien van je collega’s. Toen kwamen er bewakers die je niet zag. Jij liep tegen een van hen op, en knalde tegen de muur aan. Je was toen bewusteloos en werd naar de gevangenis gebracht, zo ben je dus hier gekomen. Morgen hoor je je straf. Veel succes!”
De volgende morgen 9.30
“Opstaan Fernando, je moet voor de raad over een uur! OPSTAAN!” “Oh, hallo” zei Fernando vriendelijk, en een beetje slaperig, tegen de gevangenisbewaker. “Trek je mooiste kleren aan, dan heb je nog kans dat het een celstraf van levenslang wordt in plaats van de elektrische stoel!” zei de gevangenisbewaker “Oké, ik trek mijn mooie kleren wel aan,” zei Fernando mokkend
Eenmaal bij de raad 10.30
“Je ziet er mooi uit Fernando,” zei Gijs, de spreker van de raad, “maar daar kom je niet mee weg,” zei hij, “jij krijgt de doodstraf: de elektrische stoel! Niks anders dan dat!”
Bij de elektrische stoel 11.00
“Ga maar zitten,” zegt Gijs grinnikend, “en geniet van de stoten! Hahahahaha!” Fernando voelt de stroomschokken door zijn lijf en na 30 seconden ziet hij niemand meer. Buiten zijn gezichtsveld om gaan alle mensen weg omdat ze denken dat hij dood is.
Bij de elektrische stoel 12.00
Opeens, een uur later, komt er een geluidje uit Fernando. Niemand hoort het, want iedereen is al weg. Maar dan opeens komt Fernando tot leven. Sterker dan eerst, zijn normale ziel weer terug , hij kan vliegen en hij heeft krachten, elektrakrachten om precies te zijn. En hij kan alles aan, zo voelt het! Maar, wat moet hij nu doen. Als hij zijn familie gaat opzoeken om te zeggen dat hij leeft, dan denken ze dat hij een geest is. Nee, dat is geen slim plan. Maar, wat is dat? Daar is rook boven de huizen te zien. Hij vliegt er naartoe en ziet een bekende man, het is Slenderman! “Hallo,” zegt Fernando vriendelijk, “Ik heette vroeger Fernando, maar nu heet ik Elektroman. Hoe heet jij?” “Ik heet Slenderman,” zei Slenderman, “Ben je over een uur in vervelingstraat 21, want het lijkt me wel leuk om samen met jou te chillen!” “Oké, is goed!” zei Fernando, nu dus Elektroman, op een laage toon. “Oké dan zie ik je zo,” zei Slenderman.
Op vervelingstraat 21 13.15
“Waar blijft Elektroman nou,” zegt Slenderman “hij had hier al moeten zijn! Oh, haha. Daar komt hij al aangelopen. Ik zal de deur netjes voor hem opendoen, hahaha!” “Hallo Slenderman,” zegt Elektroman beleefd, “bedankt dat je me uitnodigde in jouw huis. Het is mooi en groot!” “Dank je,” zegt Slenderman kortaf. “Weet je wat dit is?” Vraagt hij, en hij wijst naar een grote kast. “Ja hoor,” zegt Elektroman “dat is een grote, lege kledingkast.” “Kijk er maar eens in,” zegt Slenderman. Elektroman loopt in de kast en vlak nadat hij de kast inloopt, doet Slenderman de deur dicht en op slot. “Hè, laat me eruit!” zegt Elektroman. “Nee natuurlijk niet!” zegt Slenderman lachend “Ik wordt de nieuwe koning van Europaland, hahahaha!”
In het paleis van Europaland 14.00
“Aaaaaaaah, daar is Slenderman!” zegt Bernard, de koning van Europaland, bang. “Ben je bang?” vraagt Slenderman aardig, “dat is maar goed ook!” zegt hij dan opeens nors, hij valt de koning aan en stoot hem van de troon, letterlijk en figuurlijk. Hij gaat er zelf op zitten benoemd zichzelf tot koning van Europaland…
In vervelingstraat 21 14.15
“Haha, Slenderman denkt mij te slim af te zijn.” Denkt Elektroman hardop. Met zijn elektrakracht maakt hij een gat in de deur waardoor hij binnen 20 seconden weer op straat staat. “Eens even denken,” denkt Elektroman nog steeds hardop, “Hij zei dat hij de nieuwe koning van Europaland zou worden. Dan kan dat maar één ding betekenen: Hij is in het paleis!”
In het paleis van Europaland 14.30
“Slenderman, ik maak je af!” roept Elektroman door het paleis, “SLENDERMAN!” roept hij zo hard hij kan. “Hallo, hier ben ik!” klinkt opeens een lage stem achter hem, “wist je niet hè, dat ik teleportatie-krachten had! Hahahahaha!” zegt Slenderman. “Nee, dat wist ik inderdaad niet!” zegt Elektroman angstig en boos tegelijk.
Opeens draait hij zich om, en vuurt elektriciteit op Slenderman af. Met zoveel kracht, dat Slenderman tegen de muur aan knalt, en bewusteloos raakt. Elektroman belt meteen de politie en toen de politie kwam, namen ze hem mee, en stopten ze hem in de gevangenis. Elektroman kreeg een beloning van 2000 mollar, dat is voor ons 2.000.000 euro!

Ontwerp door Willem Verweijen