Menno Diks

21 jaar - Havo

0
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Menno Diks (21 jaar)

? stemmen

Het was één jongetje, één met één droom.

Het was een jongentje, een jongetje met één droom.

Een jongetje genaamd Menno wilde op zijn 9e onder free running. Hij hield er van en vond alle filmpjes die op youtube stonden erg leuk, hij was verslaafd aan de filmpjes die hij keek. Hij keek een filmpje wel 30 keer achter elkaar. Belachelijk vond ik dat, maar ja… het was mijn broertje! Hij wilde ook graag onder free running dus ging hij kijken op het internet waar dat zou kunnen. Hij zag dat het kan in Nijmegen maar ojee… wat zag hij daar nou? Het kon pas vanaf je 12de! Ja, daar zat hij dan. Huilend liep hij naar zijn moeder toe. Hij barste toen pas echt uit in tranen. Het was zijn droom om onder free running te gaan en het kon echt nergens anders in de buurt. Hij riep: Nu is mijn droom verpest!!

Drie jaar later…

Hij mocht eindelijk onder free running!! Zijn droom is toch na drie jaar uitgekomen. Hij had er 3 jaar geleden nog niet over na gedacht dat hij gewoon nog een tijdje moest wachten, maar het wachten was de moeite waard. Zijn moeder zei plotseling uit het niets, “hé maar jochie, je zult dan wel eerst onder een andere sport uit moeten want anders gaat het je teveel tijd kosten en krijg je je huiswerk niet af”. “Je zit nu al onder 3 sporten en dat is genoeg”. Oh, zij Menno toen. Nu dat weer!!

Weer één jaar later…

Het is eindelijk zover, hij heeft besloten onder judo waar hij toen ook nog onder zat uit te gaan en heeft al een proeflessen genomen in Nijmegen. Nu is hij vast besloten om onder free running te gaan. Het was een donderdag, een dood normale donderdag. Hij moest bijna naar school maar keek eerst op itslearning of er nog wijzigingen waren, maar nee die waren er niet. Wel had hij een berichtje gekregen en er stond in dat er bij hem in de buurt een free run school kwam en dat hij op school gastlessen zou krijgen. Hij dacht aan de mogelijkheden en dat waren er veel… Heel veel. Bijvoorbeeld dat het veel dichterbij was en dan kon hij natuurlijk gewoon op de fiets. Ja nu wist hij het zeker,ik laat die lessen in Nijmegen zitten en ga free runnen op de dichtst bij zijnde plek en laat mijn droom daar werkelijkheid worden!

(Dit verhaal is werkelijkheid en ik hoop dat jullie ervan hebben genoten).

Gr. De schrijver van dit verhaal.

Ontwerp door Willem Verweijen