Carmen Romijn

21 jaar - havo

1
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Carmen Romijn (21 jaar)

? stemmen

Het leven van een tulpenbol

Hallo ik ben Tulpje, ik ben geboren naast mijn moeder in de aarde. Op een veld met allemaal andere tulpen bollen. Het was er heel gezellig. Tot er op een dag, een heel groot ding over het land reed en ons omstebeurt uit de grond trok. Niet lang daarna, waren ook wij aan de beurt. We werden uit de grond getrokken en in een hele grote bak gegooid, samen met alle andere bollen. Toen bracht dat ding ons naar een grote ruimte en werden wij in verschillende bakken gegooid. In die grote ruimte waren hele rare wezens, die mijn moeder en mij uit elkaar trokken. Ook alle andere baby bolletjes werden gescheiden van hun moeder. Daarna werden we op een rare band gegooid, die schudde. In die band zaten allemaal gaten, waardoor alle grote bolletjes bij elkaar bleven en alle kleine bolletjes ook bij elkaar, in een andere bak terecht kwamen.
Wat denk je wat daarna gebeurde? Er kwamen weer hele rare wezens, die onze velletjes eraf haalden en ons weer in andere bakken gooiden.
Wanneer houdt dat nou toch eens op en zie ik mijn moeder weer?
Na een tijdje werden wij weer door dat grote ding meegenomen. Datzelfde ding, die mij en mijn moeder eerst ook van het land haalde. Zal ik nu eindelijk mijn moeder weer zien? Wij werden in mooie rijtjes weer in de aarde gelegd, oh oh, wat voelde dat fijn, het was net of ik weer thuis was. Maar toen werd het kouder, ik was even bang dat ik dood zou gaan van de kou. Gelukkig kwam de boer ons bedekken met stro, waardoor mijn vriendjes en ik het niet meer zo koud hadden. Na een hele tijd wachten werd het weer wat warmer en begon ik ook heel hard te groeien. Ik kreeg zelfs een mooie rode bloem! Wat was ik trots op mijn mooie bloem. Ook veel vriendjes en vriendinnetjes kregen hele mooie bloemen. Maar niet iedereen, mijn vriendjes en vriendinnetjes zonder bloem werden weggehaald door de boer en hun zagen wij nooit meer terug. Dat was best eng. Gelukkig had ik wel een mooie bloem. Er kwamen zelfs allerlei wezens langs, om naar ons te kijken en die hadden allemaal rare apparaatjes, waarmee ze naar ons keken en waar soms licht vanaf kwam.
Op een dag kwam er weer een heel groot apparaat aan, maar niet dezelfde als die mij en mijn moeder van het land kwam halen. NEEEEEEEEE deze haalde al onze mooie bloemen eraf!!!!!!!!!!! Geluk bleef ik wel in leven en groeide ook bij mij een klein bolletje. En ik leefde nog lang en gelukkig.

Ontwerp door Willem Verweijen