Debby Verheul

23 jaar - Havo

0
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Debby Verheul (23 jaar)

? stemmen

Het zielige duifje

Het is kwart voor 8, ik heb mijn trein gemist. De borden op het station geven niks aan dus ik kijk maar op 9292. “Nee! De volgende trein gaat pas om 10 over 8, ik kom nooit op tijd!” schreeuw ik uit stress. Ik kom erachter dat mijn telefoon nog maar 3% is, dus die valt binnen no time uit. Ik kijk om me heen, inmiddels 3 minuten later. “Kan mijn dag niet nog slechter?” Zucht ik. Ineens komt er een duif aangelopen, maar niet zomaar een duif. De duif is zwart en aan de achterkant wit, zo een heb ik nog nooit gezien! De duif gaat voor me staan, snel pak ik een boterhammetje en geeft de duif de korstjes. Samen zitten we te genieten en ik kijk vol bewondering naar de duif. “Hier moet ik een foto van maken!” Zei ik iets te hard waardoor er een hoop andere mensen me raar aankijken. Maar toen besefte ik dat mijn telefoon leeg was, wat een domme actie. Ineens hoor ik een hoop kabaal, mijn trein is aangekomen. Ik loop de trein in en de duif loopt achter me aan, maar wordt weggejaagd door andere reizigers en staat weer sip op het perron. “Doei duifje” zei ik zacht. Dit was een duif die ik niet zal vergeten en zo reis ik met die gedachtes verder naar school.

Ontwerp door Willem Verweijen