Jury

De jury

Theo

Theo Knippenberg

Het initiatief voor deze wedstrijd komt uit Theo’s koker. Net als de toffe website Bulkboek.nl, waarop hij korte verhalen van bekende auteurs publiceert. Vóór het digitale tijdperk was Theo uitgever. Hij bracht de populaire reeks Bulkboeken op de markt, bekende titels gedrukt op krantenpapier voor een prikkie. Misschien hebben je ouders er nog wel wat liggen. Daarmee heeft hij schrijvers als Jan Siebelink, Leon de Winter en Jules Deelder, toen nog jonge veelbelovende debutanten, een kans gegeven. Theo begeeft zich al jaren in het boekenwereldje en heeft een enorm netwerk. Als beginnend schrijver wil je hem zeker in je adresboek hebben.

Chris

Chris Heijmans

Chris is hoofdredacteur bij Scholieren.com. Daar geeft ze leiding aan een zootje pubers met schrijftalent en grote ambities. Zij publiceren dagelijks blogs, columns en reportages over hun eigen leven als scholier en dat van anderen. Vanuit haar journalistieke ervaring bij NU.nl en RTL weet Chris als geen ander het beste uit deze jonge mensen te halen. Ze is altijd op zoek naar nieuw talent om de redactie aan te vullen.

Suzanne

Suzanne Holtzer

Misschien zegt haar naam je niet direct iets, maar je kent vast Harry Mulisch, Remco Campert en Hugo Claus wel. Als hoofdredacteur Nederlandse literatuur bij De Bezige Bij was Suzanne jarenlang de uitgever van deze drie literaire grootmachten. Recenter debuteerden bekende namen als Tommy Wieringa, Philip Huff, Maartje Wortel en de broertjes Heerma van Voss bij haar. Best wel een eer dat ze nu dus ook jullie verhalen gaat lezen. Omdat ze ontzettend veel potentieel schrijftalent voorbij ziet komen, heeft ze daar inmiddels een zeer goede radar voor ontwikkeld.

Philip

Philip Huff

Philip debuteerde in 2009 met de roman Dagen van gras. Hij zat niet stil en bracht in 2012 Niemand in de stad uit (dat verfilmd gaat worden). Gevolgd door Boek van de doden uit 2014. Naast het schrijven van boeken, schudt Philip ook regelmatig een verhaal of essay uit zijn pen. Van alle juryleden is Philip degene die leeftijdsgewijs het dichtst bij scholieren staat, dus van hem kun je verwachten dat hij zich wel kan inleven in jouw verhaal.

Ontwerp door Willem Verweijen