Denice Keesman

20 jaar - Havo

1
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Denice Keesman (20 jaar)

? stemmen

Mijn droom die uitkomt

Ik werd vanochtend wakker en ik had zo’n mooie droom. Ik droomde dat ik topschaatser werd. Ik trainde elke dag en ik wilde het zo graag dat ik er alles voor deed. Ik ben zelfs naar een andere school gegaan zodat ik altijd vrij kon krijgen. Ik had heel vaak wedstrijden en werd altijd eerste. Toen ik 13 was mocht ik naar de C-selectie Haarlem. Eigenlijk was ik nog A pupil, maar ik was zo snel dat ik al eerder naar de C-selectie mocht. Ik trainde nu nog meer als dat ik al deed. Ik reisde ook het hele land door voor wedstrijden. Ik ben zelfs een keer naar Vancouver geweest! Daar zei een meneer: “you will become the new Ireen Wüst!” Ik voelde me toen best vereerd. Ireen wüst is namelijk de beste schaatsster van de wereld! Ik mocht zelfs meedoen met de viking race. Er kwamen allemaal kinderen uit alle landen. Ik was de enige samen met een vriendinnetje uit Nederland. Ik was toen heel zenuwachtig, maar gelukkig ging het heel goed en werd gewoon eerste! Ik kwam ook op tv en iedereen wist toen wie ik was. Ik voelde me echt beroemd. Toen de Viking race afgelopen was kwam er een mevrouw naar me toe. Ik herkende haar het was Marianne Timmer. Ze zei:”Je bent zo goed wil je misschien bij me in het team komen.” Ik zei:” ja super leuk!” Ik was zo blij, ik mocht gewoon al 13 jarig meisje bij team Continu schaatsen! En het allercoolste is Ireen wüst schaatst er ook! Ik kan het gewoon niet geloven. Maar jammer genoeg was het een droom, en ze zeggen dat dromen eigenlijk nooit uitkomen.
Op mijn 13e verjaardag mocht ook echt naar de C-selectie, maar ik had nog steeds niet echt hoop om echt bij team Continu te schaatsen. Ik kreeg voor mijn verjaardag een ticket voor naar Vancouver en om daar te gaan schaatsen. Nu dacht ik wel even misschien kan mijn droom wel uitkomen. In Vancouver reed ik een dik Persoonlijk Record, en ik stond nu eerste van Nederland! Daarom mocht ik meedoen aan de Viking race. Steeds meer dacht ik dat me droom echt zou uitkomen. Als ik dan ook echt eerste word dan weet ik het gewoon bijna zeker. Op de dag van de Viking race was ik zo zenuwachtig. Ik was daar alleen met twee andere Nederlanders alleen die kende ik niet, en er waren natuurlijk ook allemaal kinderen uit andere landen. Toen ik even goed rond keek zag ik dat er een paar mensen aan het opletten waren hoe iedereen reed. Ik kon het niet geloven maar Marianne Timmer stond er echt. Toen ik aan de beurt was dacht ik alleen maar: WINNEN! Ik moest tegen iemand die een snellere tijd had gereden, maar toch won ik. Ik stond nu in het klassement eerste maar er moesten nog twee ritten. Toen de 500 meter was afgelopen stond ik eerste in het klassement, maar ik moest nog een 1000 meter rijden. Toen ik weer bij de start stond moest ik tegen diegene die tweede in het klassement stond. Net als bij de 500 meter dacht ik alleen maar: WINNEN! Dit kan niemand meer van me afpakken. Toen ik over de finish kwam en me rit won moest ik alleen maar kijken of ik een goede tijd had en ik had precies dezelfde tijd als iemand anders maar gelukkig had ik een snellere 500 meter. Ik werd gewoon eerste! Toen de prijzen werden uitgereikt kwam Marianne Timmer echt naar me toe. Mijn hart zat in me keel. Ik wist eigenlijk al wat ze ging zeggen, maar ik liet er gewoon netjes uitpraten. Ze zei:”Je bent echt heel goed, wil je misschien bij me in het team komen.”En natuurlijk zei ik:”Ja super leuk!” Toen ze weg liep en even wat dingetjes regelde dansde ik in het rond. Ik was net zo blij als in mijn droom misschien wel nog blijer. Toen ze weer terug kwam met allerlei papieren moest ik alles invullen. Ik mocht gelijk beginnen met de eerste training. 10 later werd ik net zo goed als Ireen Wüst!

Ontwerp door Willem Verweijen