Bart Veldhuis

21 jaar - Havo

0
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Bart Veldhuis (21 jaar)

? stemmen

Mijn Geheimzinnige Vader

Het is 5 december 2010. We vieren sinterklaas met de buren, daar is ook een jongen van mijn leeftijd, hij heet Vincent. Ik ga niet heel vaak met hem om maar hij is wel heel aardig. Het stomme aan vanavond is dat mijn vader er weer niet is. Hij is vaak weg, maar hij vertelt nooit waarheen. Als ik vraag waar hij heen gaat zegt hij meteen: sorry knul ik verberg niks voor je behalve dit, dit mag ik gewoon echt niet vertellen. Ik denk er steeds aan na. Ik voel me heel nieuwsgierig, want ik wil heel graag weten wat mijn vader doet. ik ben 26 januari jarig en mijn doel voor die tijd is te raden wat mijn vader voor werk doet. Dan roept mijn moeder opeens Bas let eens op straks komt sinterklaas en dan heb jij hem niet gezien. We zingen met ze allen liedjes en Vincent let de hele tijd op of sinterklaas komt, maar ik denk daar niet echt over ik denk alleen maar aan mijn vader. Wat zal hij nu doen? Zal hij met een andere vrouw in bed liggen of zal hij een spion zijn? Alles komt in me op, als het maar niet iets ergs is. Het is nu half 9 en sinterklaas zou hier tussen 8 uur en 9 uur zijn dus dat kan elk moment zijn, maar ik let alleen maar op me vader, want die zou ik rond deze tijd komen. We horen gebonk van boven en ik en Vincent rennen naar boven. We zien 2 hele grote vollen zakken met cadeaus liggen en kijken of zwarte piet en sinterklaas er nog zijn maar er was niks te zien. We namen de zakken mee naar beneden en daar was op eens papa. Ik liet de zak los en ga me vader een dikke knuffel. Hij keek me een beetje verontschuldigd aan en zei toen: sorry ik moet weer weg ik kan er niks aan doen maar het is me werk, en als ik dat laat gaan word ik ontslagen en hebben we niet meer veel geld. Ik kijk naar ze kleren want die had hij nooit aan en er stond op de Rode Bende. Ik dacht meteen dat moet ik onthouden en de volgende dag opzoeken. Toen zei ik oké papa ik vind het heel jammer maar het is je werk ga maar. Mama en papa gaven elkaar een kus en toen ging papa weg. Toen gingen we samen met de buren de cadeaus uitpakken. Lara het kleine zusje van Vincent had een speelgoed hondje en een pop gekregen. Vincent kreeg een knuffel, een Spiderman rugzak en een mooi Playmobil pakket. Ik kreeg een walkie talkie , een Ajax voetbal en een spel voor 12 jaar maar ik was nog 10, maar toen zei me moeder dat kan je wel aan. De buren gingen naar huis en ik ging naar bed lekker slapen.
Volgende dag…..
Ik werd wakker en liep naar beneden zoals ik altijd deed, als ik wakker word. Mijn moeder was al beneden alleen mijn vader nog niet. Eerst dacht ik dat hij nog sliep, maar toen zag ik een briefje op tafel en riep meteen mama. Er stond op het briefje: Lieve Bas en Sofie, ik ben onderweg naar Zuid-Holland om iets te doen voor mijn werk. Ik ben over een week ongeveer terug , groetjes papa. Ik dacht meteen waarom hij helemaal naar Zuid- Holland als we in België wonen? Ik ging meteen naar boven en pakte startte me computer gelijk op. Toen die was opgestart zocht ik op internet op de Rode Bende. Daar stond een site van de Rode Bende en daar klikte ik op. Er stond dat ze deze week naar Zuid- Holland vertrokken om iets bij Geert Wilders te doen. Mijn vader was een Marokkaan, maar zou hij Geert Wilders echt iets aan willen doen? Ik zei het meteen tegen mama { Sofie }. We pakten de auto en vertrokken naar Zuid-Holland. We waren er op tijd, want de Rode Bende was er nog niet. We wilden meteen naar de koning, maar dat ging niet zo makkelijk en daarom besloten we maar 112 te bellen en ze geloofden ons eerst niet, maar toen gingen we naar het politie bureau toe en lieten de site van hun zien en nu geloofden ze ons wel. Toen werd ik gebeld het was papa, ik nam op en papa zei: hoi, gaat alles goed thuis? En ik zei: papa doe het niet vermoordt Geert Wilders niet de politie weet ervan stop het. En toen zei me vader : nee Bas! Ik moet hem vermoorden! En hij hing op. Ik en mama waren dichtbij de tweede kamer waar Geert Wilders op dat moment zat. We hoorden opeens een harde knal en dachten nee, maar op dat moment hoorde ik een bekende stem het was papa. Ik zei meteen maar je zou toch Geert Wilders vermoorden? Nee, ik werk als spion samen met anderen wij heette de Rode Bende en deden alsof we Geert Wilders gingen vermoorden, maar dat wou de Groene Bende ook al dus we luisde hun in de val. En toen de leider van De Groene Bende net wou gaan schieten kon ik geen risico nemen ik pakte mijn geweer en schoot hem dood. Ik riep hard: ik wist wel dat je dat nooit zo doen, en op dat moment vertrokken we uit Nederland weer terug naar ons huisje in België.

Ontwerp door Willem Verweijen