Stijn Omvlee

23 jaar - vwo

0
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Stijn Omvlee (23 jaar)

? stemmen

Niet lezen tijdens het rijden

Ik hoor de motor zacht brommen. Je begint er aan te wennen. Wij zitten pas twee uur in de auto en het begint nu al te vervelen. Voor mij ligt er een grote stapel tijdschriften waardoor ik weinig voetruimte heb. mijn favorieten tijdschriften zijn: Quest, de Kijk en Know How. Het zijn oude tijdschrift, er komt er een zelfs uit mijn kindertijd. Niet dat ik die vroeger las maar mijn vader had een abonnement. Ik probeer er een te lezen maar ik word al snel misselijk. Ik vraag aan mijn vader of hij de auto even wilt laten stoppen dat ik even een luchtje kan scheppen. Maar hij zei dat het volgende uitrustplek pas over twaalf kilometer was. Ik begon het een beetje warm te krijgen, mijn hoofd tolde en ik voelde mijn heel misselijk. ‘Ik moet er nu uit’ riep ik tegen mijn vader. ‘Wat is er dan’ vroeg hij. ‘Ik ben misselijk. Meteen kwam er een plastic tas naar voren en ik spuugde daarin. er kwam een onaangename geur in auto. Mijn zusje die een plek naast mij zit zit muziek te luisteren. Mijn zusje keek op en keek mij raar aan. ‘Wat stinkt het hier’ zei ze. Toen keek ze naar het zakje. Ze werd boos, ‘Zit je zonder mij snoep te eten’? schreeuwde ze. ze rukt de zak uit mijn handen en doet haar handen erin. Ik zie haar gezicht wit worden. “Wat is dit!?” Ze trekt haar hand uit het zakje en kijkt wat het was. Ze schrok zo erg dat ze het zakje naar voren gooide. Het zakje kwam op de voorruit en maakte een enorme vlek, mijn vader schrok zo erg dat hij uitweek. We botsten tegen de vangrail en er kwam een enorme kras op de auto. Ook zat mijn moeder te gillen. We kwamen uiteindelijk tot stilstand en de auto zag er niet goed uit. Maar het aller ergste was dat de auto heel de dag stonk.

Ontwerp door Willem Verweijen