Bas Koning

20 jaar - vwo

1
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Bas Koning (20 jaar)

? stemmen

Onderweg naar de dood

Het begon allemaal in Mexico-stad.
De drugsbende Boom for all was volop bezig met de voorbereidingen.
Boom for all bestond uit: Jason Brends, Chiamika Bahiara, Makuza en Cosa Nostra.
Makuza was de maker van de drugs.
Jason Brends en Chiamika Baharia brachten het naar de klanten.
En de enige echte grote baas was Cosa Nostra.
Crystal meth, pakken heroïne maken en vervolgens inpakken.
Later die week gingen ze volgepakt met drugs in het vliegtuig naar Miami.

Met de taxi gingen ze naar Benito Juárez, een vliegveld in Mexico.
Samen liepen ze naar de ingang. De rillingen van spanning gingen door hun rug.
Wat als we gepakt worden? Dachten ze.
Ze keken op de klok boven de Mc Donalds. Nog 35 minuten voordat ze mogen boarden.
Ze liepen met een natte rug van zweet richting de douane.
Jason ging eerst in de rij staan en Chiamika ging 5 minuten later. Dat was een tactiek van Boom for all, want als er 1 gepakt zou worden dan hadden ze nog 1 persoon. Nu was Jason aan de beurt om door het scan hok te lopen. De piep gaat niet af, maar hij moet wel aan de kant om gefouilleerd te worden! Jason denkt dat hij erbij is en zijn rug wordt steeds natter. Gek genoeg haalt de douane hem niet aan de kant omdat ze denken dat hij drugs heeft, maar omdat zijn rug nat is. Hij komt er van af met een smoesje dat hij gezwommen heeft bij een vriend en dat hij geen schone kleren mee had. Nu loopt hij zo onverdacht mogelijk naar het toilet. 5 minuten later is Chiamika aan de beurt om door het scan hok te lopen. De piep gaat niet af, maar ook hij moet aan de kant. Hetzelfde verhaal weer, hij heeft een natte rug. Hij probeert ook een smoesje, maar dit keer geloven ze hem niet en fouilleren hem. Ja hoor, hij is er bij! Omdat Jason ook een natte rug had, zoeken ze hem weer op. De Mexicaanse politie heeft hem binnen een mum van tijd al gevonden. Ze fouilleren ook hem en ze zijn allebei flink de pineut!

Met de politiebus rijden ze richting de gevangenis. Het was stil, doodstil. Ze dachten allebei: Waarom zijn we hieraan begonnen. Nu pas drong dat tot hun door. Wie zien ze daar nou in dat zwarte busje? Cosa Nostra zit achter het stuur en Makuza boven met een machine geweer. Makuza schiet de banden van het politiebusje lek en het komt tot stilstand. Het zwarte busje stopt ook en er komen 3 mannen uit met geweren. Ze schieten de politieagenten dood en ze nemen Jason en Chiamika mee.

In het busje wordt niks gezegd. Het busje rijdt naar een groot vlak land. Midden in het land staat een grote helikopter. Ze stoppen bij de helikopter en ze gaan er allemaal in. Ze vliegen heel lang. Onderweg wordt nog steeds niets gezegd. Ze beginnen langzamer te vliegen. Er komt een hele hoge ijsberg inzicht. Ze landen daar.
Jason en Chiamika worden er uitgegooid en de helikopter vliegt weer weg. Ui het raam roept Cosa Nostra:
’’Jullie verdiende loon!’’. Het was koud, verschrikkelijk koud, misschien wel -50?. Ze konden hier niet eens 3 dagen overleven zonder eten, drinken en warmte. Ze waren onderweg naar de dood! Het begon avond te worden en hun tenen waren al bevroren. Slapen in die kou kwam er niet van. De volgende ochtend werd Chiamika helemaal gek. Zijn hersenactiviteiten waren uit gevallen door de kou. Hij was door het dolle heen. Hij pakte een stuk ijs en sloeg Jason neer. Hij was dood. Chiamika was zo gek geworden door de kou, dat hij Jason heeft vermoord voor eten. 1 week later stierf hij door de kou en honger.

Ontwerp door Willem Verweijen