lely nasir

20 jaar - gymnasium

1
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

lely nasir (20 jaar)

? stemmen

onderweg naar de roem

Onderweg naar roem
Toen ik vandaag wakker werd, was het al half 7. Ik had vandaag (net zoals alle andere dagen) weer die zelfde droom sinds dat papa weg is gegaan… Ik vind het altijd nog moeilijk om te begrijpen dat hij er nu gewoon niet meer is. Gewoon uit het niets had hij besloten om z’n koffers te pakken en weg te gaan van ons. Tuurlijk hadden m’n ouders soms nog is ruzie maar dat heeft elk getrouwd stel toch? Anyway die ruzies waren niet erg en zeker niet zo erg dat ze moesten scheiden. Ik vind het nog steeds een domme actie geweest van pap. Ik bedoel je laat toch niet zomaar je hele gezin achter waar je al 15 jaar meeleefde. Maar ik weet dat het toch zin heeft om er langer over te piekeren , hij komt sws nooit meer terug : (
Maar ik moet gewoon ff aan wat anders denken. Aan iets leuks. Tja.. vandaag is het geen bijzondere dag ofzo. Owjaa dat ik het vergeten ben! Vandaag is Marsha jarig! Ik had zaterdag nog samen met Jill een cadeau gekocht. Volgens mij viert ze haar verjaardag vanavond . Ik keek weer op de klok en ik zag dat ik al veel te laat was . Ik moest ff snel mijn kleren aandoen. Ik koos voor een simpel topje met een spijkerbroek en rende naar beneden om ff snel wat te eten. ‘Zozo, wat heb je een haast?’. Me moeder en oudere broer zaten al aan tafel te ontbijten. ‘ja eh.. ik heb nogal haast kan je ff snel een broodje voor me smeren ik moet nog wat dingen doen’. Ik ging weer naar boven en keek recht in de spiegel die in mijn kamer staat. Ik keek mezelf aan en ik zag er echt totaal niet uit. Ik had enorme wallen onder me ogen en me haar had heel nodig een knipbeurt nodig. Ik hoop dat ik die wallen weg kan werken met wat make-up. Ik keek weer verder in mijn kamer en zag dat er op de kalender stond dat we vandaag weer oabv hadden. Oabv is zeg maar drama. Natuurlijk één van mijn lievelings vakken. Ik vond acteren en zingen altijd al leuk. Mijn droom is om later in een film de hoofdrol te spelen waarvan ik de film zelf zou hebben geschreven en met die film een Oscar mee te winnen. Het lijkt me zóó awesome om in een film te spelen. Een week geleden hadden we audities voor een of andere nieuwe film. Ik hoop echt zo dat ik de hoofdrol krijg. Dat zou mijn eerste stap zijn naar mijn weg naar de roem kunnen zijn.
Eenmaal op school aangekomen staan Demi en Elisa al op me te wachten. Demi had zoals altijd weer de nieuwste trendy kleren aan en had haar los gehangen over haar schouders. Elisa had een wat meer stoerdere outfit aan. Ik kijk heel erg op naar Demi en Elisa hun zijn super mooi en kunnen ook echt super goed acteren. ‘haaii , dus je was vandaag tog niet te lui om naar school te komen’ zei demi super overdreven alsof ik de grootste spijbelaar ooit was ofzo. Ik gaf haar een arrogante lach terug en zei glimlachend: ‘Hoii tuurlijk ben ik niet lui , ik ben hartstikke fit!’ ‘jaja komen jullie nou de les begint al over 5 minuten’ ‘ja oké’
6 (saaie) lesuren verder: ‘Ik snapte helemaal niks van de wiskundeles’ zei demi. ‘ Die vrouw is gewoon stom ze heeft me een 5.4 gegeven voor het wiskunde proefwerk , dit is al derde onvoldoende op rij voor wiskunde’. Elisa was inderdaad niet zo goed in wiskunde ze kon wel goed talen leren en vooral Frans daar was ze heel goed in. Ikzelf ben in geen enkele vak goed. Ik sta wel voor alles voldoende gemiddeld maar het zijn dan ook alleen maar zesjes , zeventjes of achten. ‘Nou mensen dan heb ik nu goed nieuws we hebben nu oabv!’ riep Marit . En de hele klas reageerde met : ‘yeehhhh’

‘oké meiden ik heb de uitslag terug van de audities. Er waren een aantal goeie audities en die hebben ook zeker een grote rol maar iedereen deed het natuurlijk super goed.’ Dat was dus onze lerares : mevrouw. Van dam. Ze is hartstikke aardig en voor een oud jarige is ze nog best chill. ‘hé misschien krijg jy wel de hoofdrol Lely’ zei Christina tegen me met een uitdagende blik. Ik reageerde er voor de rest niet op , want ik lette nu vooral op mevrouw. Van dam. Ze pakte namelijk een papier waar alle rollen opstonden. Ze begon al te praten:
Christina jij speelt de beste vriendin van Cat in de film Naomi jij speelt de moeder van Cat Vera jij bent de derde helft van Cat en haar beste vriendin laila. Jij heet Kelly Jill jij speelt Donna Marsha jij speelt vee Demi jij speelt Rocki Elisa jij speelt Rosa Marit jij speelt Melissa en als laatste hebben de hoofdrolspeler Cat en die wordt gespeeld door Lely. Wááát?! Verstond ik het goed? Speelde ik een hoofdrol in een film dat is echt super!

3 maanden later nadat de film uitkwam… De film kwam in afgelopen maart uit en raad is… het werd echt een grote hit. Ik kreeg zelfs een aanbod om naar een speciale acteerschool te gaan. Tuurlijk heb ik gelijk gezegd dat ik er naar toe wou. Ook papa stond een maand geleden zomaar voor de deur hij legde uit dat hij en mama nog steeds contact met elkaar hadden en pap enorm spijt had dat hij is weggegaan. Hij woont nog niet bij ons in huis (ook al zal ik het echt super graag willen) mijn ouders hebben het besloten om het in stapjes weer op te bouwen. Ik keek vandaag weer naar de spiegel en vergeleek mezelf met hoe ik er 3 maanden geleden uitzag. Ik zag er toen moe en verschrikkelijk uit terwijl ik er nu zo goed bijloop. Het is toch wel gek hoeveel er is verandert in zo’n korte tijd. Maar ik weet dat dit nog pas het begin is van mijn weg naar de roem.

Ontwerp door Willem Verweijen