Flore

20 jaar - Gymnasium

15
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Flore (20 jaar)

? stemmen

Trollen bestaan niet!!!

14-07-2010
Lief dagboek,
Ik ben op vakantie in Noorwegen, het land van de “trollen”. Elke dag bezoek ik een nieuwe streek. Ik ben met een camper, dus ik ben veel onderweg. Vandaag ben ik aangekomen in een bergachtig gebied. In de winkels van het dorpje staan trollenbeeldjes, liggen trollentijdschriften en nog veel meer. Leuk voor de verkoop. Maar trollen bestaan natuurlijk niet echt.
Vandaag was de dag dat ik naar het bos “De Schittering” ging. Ik zou de mooie bergen gaan zien en misschien ook wel beren of elanden. Maar deze dag verliep heel anders.
Ik liep in het bos. Ik zag de zon schitteren door de bomen, alles glinsterde. Logisch dat dit bos De Schittering heette. Ik liep verder. Langs een waterval met stenen. Langs een mooie grote berg. Maar plotseling hoorde ik wat. Ik hoorde geritsel. Het kwam van achter een struik. Ik was niet bang dus ging ik erachter aan. Ik volgde het geluid. Het werd steeds harder naarmate ik dichterbij kwam. Dit was wel een heel erg hard geluid. Nu ik zo dicht bij stond, was ik toch wel een beetje bang geworden. Ik twijfelde, zou ik kijken? De gedachte: “het land van de “trollen, trollen, trollen” gutste door mijn hoofd heen. Ik kreeg mijn gedachte weer onder controle, natuurlijk zaten hier geen trollen. Ik raapte al mijn moed bij elkaar en keek achter de struik. Tot mijn verbazing zat er daar een konijntje in een super mooie, prachtige tuin. Ik lachte in mezelf. Dacht ik nou echt dat er trollen bestonden? Ik keek om me heen om te zien of er iemand was. Ik wou namelijk de weg aan iemand vragen. Ik zag niemand. Maar ik zag wel een erg klein huis. Ik dacht na. Wie zou hier nu kunnen wonen? Dit huis was zo klein dat ik er zelfs niet naar binnen kon. Weer gutste de gedachte: “trollen, trollen, trollen” door mijn hoofd heen. Toch overwon mijn nieuwsgierigheid de gedachte, ik keek door het raam. Ik zag iemand, inderdaad niet groot. Ik zag een schaduw. Mijn hele lijf trilde van angst, maar toch liep ik naar de deur en klopte erop. Ik hoorde gekraak. Vlak daarna zwaaide de deur met een klap open. Er kwam iemand naar buiten. Het was een vrouwtje. Zo’n lelijk persoon had ik nog nooit gezien. Ze was klein, had een haakneus, een wrat op haar kin en liep krom. Ik stond stil en zocht naar woorden. “Hallo, wat is er?”, zei de vrouw. Ik keek nog een keer naar haar. Nu wist ik het zeker, trollen bestaan wel!

Ontwerp door Willem Verweijen