mack geels

53 jaar - havo

1
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

mack geels (53 jaar)

? stemmen

on my way to change the past

On my way to change the past
ik zat achterin bij mijn ouders we waren net terug van een verjaardag en het was al laat ik leunde moe tegen het auto raampje.
ik voelde mijn broertje tegen mij aan leunen het was erg koud, ik blies damp wolkjes en keek naar buiten het was hartje winter en helemaal wit buiten, mijn vader ree zelfs mijn moeder lag voorin te slapen het was voorjaars vakantie de vierde dag al en ik wou nog zoveel doen.
Ik keek nog steeds naar buiten naar de lege straten het was erg leeg er brandde maar in enkele huizen nog licht.
Mijn vader keek erg goed naar de weg het was erg glad.
Ik dacht bij mezelf als er maar niets fout gaat het was nog maar een klein halfuurtje reiden maar toen zag ik iets twee vellen lampen kwamen uit een straat gereden mijn vader gooide het stuur om en slipte we tolden en knalden vol tegen de zijkant van een huis in bij een zei straat het werd zwart tussen mijn ogen ik proefde bloed in mijn mond en verloor bewust zijn….
later.
Ik werd wakker ik voelde me erg duizelig en ik had vreselijke pijn in mijn benen ik probeerde mijn ogen te openen, maar een vel licht weerhouden mij daarvan na een paar minuten raakte mijn ogen gewend en ik keek om me heen.
Ik zag tot mijn grote schrik dat ik in een ziekenhuis lag en mijn broertje en mijn ouders waren nergens te bekennen ik probeerde in beweging te komen maar mijn benen gaven niet mee ik voelde naar mijn hoofd en voelde daar verband, mijn hoofdpijn was ondragelijk en ik probeerde iemand te roepen er was geen geluid en ik kreeg niets uit mijn mond.
Niet heel veel later kwam er een verpleegster binnen met eten , ik kon nog steeds niets zeggen was ik in shock? Dacht ik bij mezelf de verpleegster lachte vriendelijk en ze drukte op een knop het bed ging naar boven in een zit stand.
Ze legde een bord eten neer met een glas water en liep de kamer uit ik had zoveel vragen en bovendien waar was mijn familie? Ik keek op de klok het was half zes s ’avonds ik had geen honger alleen maar gedachtes ik was erg moe nog steeds en besloot te gaan slapen.
Toen ik weer wakker werd zag ik tot mijn schrik dat ik weer in de auto zat en alles was hetzelfde mijn broertje lag weer tegen mij aan en mijn vader ree zelfs mijn moeder sliep weer voorin.
Ik dacht dat dit een droom was maar alles leek en voelde zo echt , ik keek naar buiten en we warren niet ver van de plek van ongeluk ik dacht “ik moet dit voorkomen wat als dit echt is?”
Ik probeerde weer te schreeuwen maar het kon niet ik raakte in paniek maar kon niet bewegen het duurde niet lang of het ongeluk vond alweer plaats…..
Ik werd weer wakker weer het gevoel in mijn benen weer het verband om mijn hoofd en de verpleegster kwam weer binnen alles ging hetzelfde het bed het eten zelfs de tijd maar hoe?
Ik dacht bij me zelf was dat een droom? En waarom kon ik niets doen ?
Ik besloot nogmaals te gaan slapen en had weer geen honger ik deed mijn ogen dicht en viel meteen in slaap….
Ik werd wakker weer in de auto op hetzelfde moment ik was nu echt in de war ik begon zo snel mogelijk te denken aan een oplossing om het deze keer te voorkomen maar ik kon niets en de tijd begon te dringen ik raakte van binnen in paniek en voelde het zweet over mijn voorhoofd lopen ik voelde mijn maag omkeren.
Maar het ongeluk gebeurde nogmaals maar deze keer werd ik niet wakker in het ziekenhuis ik was in een grote lege kamer maar ik kon deze keer wel bewegen en was helemaal ongedeerd.
Ik was nu heel erg in de war ik stond op en begon om me heen te kijken er was niet ik begon in een richting te lopen.
Ik zag ineens een nog feller licht voor mijn ogen verschijnen en een mens gevormd gedaante werd zichtbaar de gedaante begon tegen mij te praten en zei hallo mijn kind je bent vast erg in de war en je wil vast antwoorden nou die kan je krijgen ten eerste zal ik je vertellen over wat er gebeurde dat ongeluk was namelijk de bedoeling maar door jou wils kracht herhaalde het zich steeds omdat jij het verleden wou veranderen je kon ook niet bewegen omdat het alles zou kunnen veranderen.
Jij bent hierboven nodig mijn kind jij bent gekozen om hier te zijn maar er is een keuzen als je echt zeker bent dat je terug naar aarde wil en je familie wil redden geef ik je een kans anders zit je hier voor altijd vast.
Zie dit als een kans en een spel dus wat word het?
Ik wist niet wat er aan de hand was maar mijn hart zij dat ik mijn familie moet redden en pakte mijn enige kans om ze te redden.
Ik werd terug gestuurd met 10 minuten voor het ongeluk ik kon nu alles doen en had een kans om het te stoppen ik deed mijn gordel af legde mijn broertje voorzichtig weg en riep tegen mijn vader : STOP DE AUTO!! Mijn vader schrok en mijn moeder werd wakker het duurde niet lang of we stonden aan de kant mijn vader was lijk bleek en keek mij aan en zij : WAT IS ER MIS MET JE! Ik legde mijn ouders alles uit en mijn ouders dachten dat ik gek was ik voelde de woede in mij opkomen want ik wist dat het echt was, ineens hoorde wij een auto slippend een straat uitkomen ik herkende het meteen het meteen het was de auto van het ongeluk en de auto knalde recht in de paal aan de andere kant van de straat ik heb mijn familie gered I CHANGED THE PAST!
Einde.

Ontwerp door Willem Verweijen